posteljni vložek CONTRADOL CD/VR Motor 200 * 90 Povečaj

posteljni vložek CONTRADOL CD/VR 200 * 90

176809

Nov izdelek

rok dobave: 10 - 21 cni

104,40 € z DDV

Na seznam želja

Več podatkov

Posteljni vložek CONTRADOL CD/VR z ročnim dvigom vzglavja in vznožja.

Namenjen je bolnikom s težavami v vratni, prsni in ledvenokrižni hrbtenici. Primeren je tudi za bolnike z razširjenimi venami, za bolnike z ranami na golenih, s hiatus hernijo in z refluksno boleznijo požiralnika, kot tudi za srčne in pljučne bolnike, ki že zaradi bolezni potrebujejo povišano zgornjo polovico ležišča (negovalne postelje)

  • Z dvigom zgornje polovice ležišča zmanjšamo obremenitev vratne, prsne in ledveno-križne hrbtenice, izboljšamo mehaniko dihanja in zmanjšamo obremenitev srca, ker so tako srce in kolena v isti višini, izboljšamo stabilnost obtočil, zmanjšamo zastoj v pljučnem krvnem obtoku in otekanje nog.
  • S prepogibom spodnje polovice ležišča preprečujemo drsenja telesa po ležišču navzdol, znižujemo pritisk v trebušni votlini, zmanjšujemo obremenitev srca in otekanje nog ter nevarnost refluksne bolezni.
  • Pri zmernih težavah je primeren nagib zgornje polovice ležišča 10–13 stopinj, višina klančine v predelu kolen pa naj je 8–10 cm. 
  • V primeru bolečin v hrbtenici naklon zgornje polovice ležišča ostane enak, spodnjo polovico ležišča pa namestimo tako, da ustvarimo »polico«.
  • V tem primeru vatirance (lahko tudi zvitek iz brisač ali manjši mehak vzglavnik) damo pod Ahilove tetive. 
  • Pri dihalnih stiskah in težjih srčnih obolenjih je treba nagib zgornje polovice ležišča povečati na 20–25 stopinj in zakolenski pregib dvigniti na 12–14 cm.
  • Če gre za stanje po možganski kapi, po operaciji glave, operaciji vratu ali prsnega koša, je treba nagib zgornje polovice ležišča povečati na 30 stopinj. 
  • V tem primeru je treba tudi oblikovano ležišče kombinirati z izjemno kakovostnimi vzmetnicami, ki preprečujejo preležanine.

Višina vložka je 8 cm.

DOSTAVA ZA TA IZDELEK JE BREZPLAČNA !

Mnenja in ocene

Trenutno ni ocen.

Napiši mnenje

posteljni vložek CONTRADOL CD/VR 200 * 90

posteljni vložek CONTRADOL CD/VR 200 * 90