Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine ANILES.eu,

zadnja osvežitev: 23.1.2017.

Priporočamo vam, da pogoje poslovanja preberete pred nakupom v naši spletni trgovini. Če se s pogoji ne strinjate vas prosimo, da spletne trgovine ne uporabljate. Z uporabo spletne prodajalne potrjujete vaše strinjanje s pogoji poslovanja.

Splošni pogoji spletne trgovine Aniles.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Upravljalec trgovine je: ANILES, družba za trgovino, proizvodnjo in storitve d.o.o., skrajšan naziv: ANILES d.o.o., Kernova cesta 14, 1210 Ljubljana-Šentvid, matična št. 5716136, davčna št. 20076568, Družba je vpisana pri okr. sodišču v Ljubljani, Št. reg. vl. 1/20835/00, Id št. za DDV: SI20076568, e-pošta: aniles@aniles.si, tel. 01/ 512 1632, fax 01 / 5161369, zastopa jo direktor Jože Kren, v nadaljavanju "prodajalec".

CENE

Objavljene cene so maloprodajne z vključenim DDV razen, če je napisano drugače in veljajo ob plačilu z gotovino ali ob nakazilu na TRR. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Navedene cene veljajo le v Aniles.eu spletni trgovini in se lahko razlikujejo od cen v Anilesovem razstavno prodajnem salonu. Če je ob ceni še prečrtana cena je to cena, ki je veljala pred znižanjem po veljavnem ceniku prodajalca. Kljub naporom, da bi zagotovili najbolj točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo prodajalec kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.SKLNITEV POGODBE IN DOBAVA

  • V spletni trgovini poiščite želeni izdelek in ga dodajte v nakupovalno košarico. To storite tako, da kliknete na (+) poleg cene izdelka na seznamu ali kliknete »dodaj v košarico« ob opisu izdelka.

  • Izdelek lahko kadarkoli iz košarice tudi odstranite. To storite tako, da kliknete (x) pred izdelkom v predogledu košarice ali v pogledu »košarica« označite izdelek pod napisom odstrani in kliknete »osveži«.

  • Če ste izbrali vse želene izdelke kliknite »blagajna«.

  • V nadaljevanju se odločite ali boste naročili izdelke kot gost ali pa se registrirajte oz. prijavite če ste že registrirani. Priporočamo vam izbiro registracije, saj s tem pridobite uporabniško ime in geslo s katerim lahko kasneje dostopate do vaših uporabniških podatkov in statusa naročil.

  • Nato vpišite svoje podatke in v naslednjem koraku še izberite način plačila in dostave. Še enkrat se vam izpiše vsebina košarice, naslov, in način dobave in plačila. Pozorno preglejte vnesene podatke in potrdite naročilo. Po elektronski pošti prejmete potrdilo o naročilu.

  • V naslednjih dveh urah lahko preko uporabniškega vmesnika ali po elektronski pošti spremenite ali prekličete nakup. Vaše naročilo bomo pregledali, preverili dobavljivost in potrdili naročilo oz. ga zavrnili, v primeru, da za to obstaja tehten razlog. Prodajalec lahko za preverjanje podatkov ali v primeru uskladitve dobavnih pogojev kupca pokliče na posredovano telefonsko številko ali ga kontaktira po elektronski pošti.

  • Kupoprodajna pogodba je sklenjena v trenutku ko prodajalec potrdi naročilo, obenem pa tudi kupec prejme sporočilo, da je naročilo potrjeno. S tem so potrjeni tudi cena in pogoji dobave.

Kupec lahko plača naročeno blago z gotovino ob prevzemu, s plačilno kartico ali Paypal računom ali z nakazilom na TRR prodajalca po predračunu. Pri posameznih naročilih si prodajalec pridržuje pravico zahtevati plačilo po predračunu z nakazilom na TRR prodajalca.

  • Prodajalec pripravi blago za prevzem ali ga preda dostavljalcu. Kupec prejme sporočilo o statusu naročila »poslano«. Prodajalec se bo trudil, da bo blago dostavljeno kupcu v dogovorjenih rokih.

  • Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga posredovali ob naročilu ali registraciji in je omejena na področje države Slovenije. Če želite dostavo izven Slovenije za ponudbo povprašajte prodajalca.. Dostava se izvrši v dopoldanskem času zato priporočamo, da za dostavo izberete tisti naslov, kjer ste dosegljivi. V primeru, da vas v času dostave ni na naslovu, vam bo dostavljalec pustil sporočilo in se z vami dogovoril za ponovno dostavo brez dodatnih stroškov. Dostavljalec vam blago dostavi do vhoda v stanovanjski objekt. Dostava na izbrano mesto v vašem stanovanju, hiši ali poslovnem objektu in namestitev nista vključeni v ceno dostave. Ne pozabite, da morate biti ustrezno pripravljeni na prevzem večjih in težjih pošiljk.

Pogodbeni partnerji – dostavljalci pošiljk so: City Express d.o.o. in GLS d.o.o., vendar si prodajalec pridržuje pravico izbrati drugega dostavljalca, če s tem ne bo spremenil dogovorjenih pogojev ali se bo s tem še bolj prilagodil kupcu.

Takoj ob dostavi ob prisotnosti dostavljalca preverite blago. V primeru poškodovanega blaga naj obvezno tudi dostavljalec podpiše reklamacijski zapisnik oz zapisnik o poškodovani pošiljki. Kasnejše reklamacije glede poškodovanega blaga ali prevzete količine prevozniki upoštevajo le izjemoma in jih tudi naše podjetje ne more rešiti ali upoštevati. Še posebej bodite pozorni na pakete, ki imajo označbo »pazi steklo, ravnaj pazljivo, lomljivo« in podobno. Kakršnokoli žvenketanje pri premikanju je verjetno znak za razbito vsebino, kar se obravnava kot poškodba pri dostavi. Če je le mogoče zabeležite poškodbo s fotoaparatom. V teh primerih se obrnite na firmo dostavljalca, ki je izvršil dostavo. Kontaktni podatki dostavne službe so na spremljevalnih dokumentih na paketu.

RAČUN

Prodajalec za naročeno blago izda račun ob oddaji blaga dostavljalcu. Račun se, če ni drugače dogovorjeno nahaja v pošiljki ali v žepku na paketu z naslovom prejemnika. Račun lahko pošljemo tudi na vaš e-naslov v PDF obliki.

ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA

V skladu z zakonom o varstvu potrošnikov ima kupec pravico, da naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta) vrne prodajalcu brez navedbe razloga. V roku 15 dni od prejema blaga nas mora kupec pisno po pošti ali elektronski pošti obvestiti o namenu vračila blaga. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti v roku do 30 dni po sporočilu o odstopu od pogodbe. Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vrnitev prejetega blaga prodajalcu v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Prosimo, da vrnjenim izdelkom priložite tudi kopijo računa in obrazec za vračilo blaga.

Kupec mora blago vrniti na naslov: Aniles d.o.o., Kernova cesta 14, 1210 Ljubljana-Šentvid

Vračilo vplačila (vrednost blaga in strošek dostave) bo izvedeno na TRR kupca takoj, ko je mogoče, oziroma najkasneje v 30 dneh po prejetju obvestila o odstopu od pogodbe.

Možnost vračila ne velja:

* Če je blago umazano, poškodovano ali so vidne sledi uporabe ali montaže.

* Če so aktivirane akumulatorske baterije izdelka ali za sestavne dele, ki jim z razpakiranjem začne teči rok uporabe (na primer: kartuše tiskalnika)

* Če so razpakirani sestavni deli, ki so namenjeni osebni rabi (na primer: ščetke za zobe).

* Če je aktivirana programska oprema.

* Če so poškodovani ali manjkajo dodatki (navodila, garancijski list, pripadajoča dodatna oprema) ali je varnostni pečat odstranjen ali poškodovan (na primer: nosilci zvoka in slike, programska oprema, knjige, časopisi, revije).

* Za blago, ki je izdelano oz. naročeno po natančnih navodilih kupca, je prilagojeno kupčevim posebnim potrebam in kot tako ni primerno za vračilo (na primer: pohištvo izdelano po meri ali v barvi po želji, računalnik sestavljen iz komponent po želji in podobno)

* Pokvarljivo blago in blago z rokom uporabe.

V pojem blago po zakonu o varstvu potrošnikov je vključena tudi prodajna embalaža, saj so na embalaži navedene slike in tehnične lastnosti izdelka. Z uničenjem ali poškodovanjem embalaže se vrednost izdelka zniža zato embalažo odprite previdno in jo shranite, dokler niste prepričani, da vam izdelek ustreza. V primeru ko je originalna embalaža poškodovana ali uničena lahko prodajalec zaračuna odškodnino do 30% vrednosti blaga.

Odkupninskih pošiljk ne sprejemamo !

Možnost odstopa od pogodbe NE velja za pravne osebe.

GARANCIJSKI POGOJI

Garancija velja za vse izdelke, ki so kupljeni na podlagi predloženega računa in je na računu ali na garancijskem listu naveden garancijski rok. Kot datum prodaje velja datum na računu. Garancijo lahko uveljavljate z računom ali s kopijo računa in garancijskim listom. Garancijski rok je naveden tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če le ta ni naveden lahko kupec dobi informacijo tako, da povpraša prodajalca.

Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijski pogoji in roki so navedeni na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil. Garancijo lahko uveljavljate pri nas kot prodajalcu ali direktno na pooblaščenem servisu. Priporočamo, da reklamacijo kupec uveljavlja neposredno na pooblaščenem servisu, ker bo tako hitreje rešena. Seznam pooblaščenih serviserjev je priložen izdelku, običajno na garancijskem listu. Proizvajalec oz. pooblaščeni servis je dolžan garancijsko popravilo opraviti v roku do 45 dni sicer mora izdelek zamenjati z novim enakim ali enakovrednim izdelkom.

Garancija praviloma ne velja za: potrošni material, baterije, Ni-Cd, Ni-Mh in druge akumulatorje, žarnice, programsko opremo, diskete, varovalke in podobno.

STVARNE NAPAKE

Stvarna napaka pomeni, da izdelek že ob nakupu nima lastnosti, ki so potrebne za  njegovo normalno rabo ali v drugih primerih, ki jih za kot stvarne napake določa Zakon o varstvu potrošnikov, in nas o tem pravilno ter najkasneje v roku dveh mesecev po odkritju napake obvestite, lahko zahtevate, da brezplačno odpravimo stvarno napako ali vrnemo del plačila za izdelek v sorazmerju s stvarno napako, izdelek s stvarno napako zamenjamo z novim brezhibnim izdelkom ali vrnemo celotno vplačilo. Izdelek za katerega menite, da ima stvarno napako nam dostavite na vpogled. Prosimo, da izdelku priložite obrazec za vračilo blaga. Izdelek pošljite na naslov: Aniles d.o.o., Kernova cesta 16, 1210 Ljubljana. Odkupninskih pošiljk ne sprejemamo! V primeru ko ugotovimo, da prijavljena napaka ni sporna vaši zahtevi ugodimo v roku osmih dni. V nasprotnem primeru vas v roku osmih dni obvestimo, da je napaka sporna in vam izdelek po zaključku postopka vrnemo v takem stanju kot smo ga prejeli ali pa ga po dogovoru z vami posredujemo na pooblaščeni servis.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi Aniles d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Aniles d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.
Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med Trgovcem in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.
Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

ZBIRANJE ODPADNE ELEKTRIČNE IN ELEKTRONSKE OPREME

Ob nakupu novega aparata oz. kosa električne ali elektronske opreme lahko starega brezplačno oddate v akciji zbiranja kosovnih odpadkov ali v eni od zbiralnic v vaši bližini. V kolikor želite, da naša dostavna služba odpelje vašo odpadno EE opremo prosimo, da Odvoz odpadne EE opreme dodate v nakupovalno košarico skupaj z novim izdelkom.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Prodajalec se zavezuje, da ne bo nikoli izročil osebnih podatkov uporabnikov nepooblaščeni osebi. Prodajalec za nedoločen čas hrani podatke, ki so potrebni za izvedbo naročila izključno za potrebe izvedbe naročila. Za varovanje svojih osebnih podatkov pa je odgovoren tudi vsak uporabnik sam, in sicer tako, da varuje svoje uporabniško ime in geslo ter z ustrezno programsko opremo za zaščito svojega računalnika.

Prodajalec uporabnika, ki temu izrecno ne nasprotuje občasno obvešča o različnih akcijah in promocijah. V sporočilih, ki jih pošilja prodajalec je jasno in nedvoumno je razviden pošiljatelj, in pogoji za sodelovanje, sporočilo pa je označeno kot oglasno sporočilo. Jasno je predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil in želja uporabnika po prenehanju prejemanja oglasnih sporočil se izrecno spoštuje.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Prodajalec se trudi zagotoviti točne in ažurne podatke o izdelkih, cenah in pogojih dobave. Ker pa se lahko lastnosti, cena in pogoji dobave tako hitro spremenijo, da prodajalec ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnem mestu, prodajalec ne daje garancije na točnost informacij in ne prevzema odškodninske odgovornosti za napake v vsebinah spletnega mesta. Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo dejanskega stanja in lastnosti določenega izdelka.

Na spletnem mestu so tudi komentarji uporabnikov. Prodajalec ne odgovarja za vsebino komentarjev, si pa pridržuje pravico, da odstrani komentar ali del komentarja, ki je očitno neresničen, zavajajoč ali žaljiv.

Prodajalec si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni pogoje poslovanja brez predhodnega obvestila.

AVTORSKE PRAVICE

Spletna trgovina Aniles.eu, vsi podatki, opisi in slike in grafika so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava in jih ni dovoljeno kopirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega soglasja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Če tukaj niste našli odgovora na vaše vprašanje nam vprašanje pošljite na: aniles@aniles.siHvala za nakup, se priporočamo.