Tukaj je seznam pogostih vprašanj o izdelkih.


Ali ležišče iz pene lahko položimo na posteljno dno iz iverke?

Iverno posteljno dno ni primerno za ležišča iz pene ali lateksa, saj so v primeru, ko se ležišče ne zrači izpolnjeni pogoji za razvoj plesni.

 

Koliko časa traja, da je ležišče, ki je bilo vakumsko pakirano pripravljeno za uporabo?

Praviloma traja 24 ur, da ležišče doseže končno obliko. Pred tem je ležišče lahko neravno, rahlo neustrezne dimenzije in neenakomerno trdo.


Kakšna je razlika med žepkastim jedrom in bonell vzmetnim jedrom?

Razlika je v številu vzmeti in v povezavi med njimi. Pri žepkastem vzmetnem jedru so vzmeti bolj neodvisne in zato nudijo boljšo točkovno podporo telesu. Žepkasta vzmetna jedra imajo tudi praviloma več vzmeti manjšega premera kot bonell jedra. Poleg tega pa tehnologija žepkastih jeder omogoča izdelavo večconskih vzmetnic. klasično bonell jedro pa je praviloma trše, ker so vzmeti med seboj povezane.

 

Kaj je MDF?

MDF oz. Mediapan je srednje gosta vlaknena plošča, izdelana iz lesnih vlaken z dodatkom smole. Je visoko kvalitetna plošča, homogena in stabilna. Plošča je primerna za oplemenitenje z melaminskim papirjem za lakiranje in oplaščanje, furniranje, …V pohištveni industriji se MDFpogosto uporablja za izdelavo kopalniškega in kuhinjskega pohištva.

 

Kaj pomeni ABS robni trak?

ABS robni trakovi (akrilonitril-butadien-stiren) se odlikujejo po svojih kakovostnih lastnostih kot so: velika površinska trdota, velika udarna žilavost, dobra površinska obstojnost, dobra toplotna obstojnost in vodoobstojnost. Zaradi vseh zgoraj naštetih lastnosti je njihova uporaba vedno bolj razširjena. Pohištvo izdelano z ABS robnimi trakovi vam bo zaradi teh lastnosti tudi po večletni uporabi še vedno v veselje.

 

Pohištvo katerih blagovnih znamk lahko kupim pri vas?

Pri nas lahko kupite pohištvo večine slovenskih in nekaterih tujih proizvajalcev. Med domačimi proizvajalci pohištva bi želeli izpostaviti Murales, Alples, Cri Celje, Moba in Kerles. Med tujimi proizvajalci pohištva pa Gawin, Matis in Demeyere.


Ali si lahko pohištvo, ki ga prodajate tudi kje ogledam?

Pohištvo iz našega prodajnega programa si lahko ogledate tudi v našem salonu pohištva na Kernovi cesti v Ljubljani. Priporočamo, da pred obiskom preverite, če imamo določen izdelek razstavljen, saj je prostor v trgovini omejen zato ne moremo razstaviti vseh programov pohištva.